Opskrifter dag 7

  • Udskriv

Opskrift – Dampede blåmuslinger i hvidvin og fløde

 

Hovedret til 4 personer eller forret til 8 personer’’’

 

I

 

ngredienser:

 

2 kg. blåmuslinger

1 stor gulerod

2 skalotteløg

1 porre

4 kviste timian

2 fed hvidløg

50 gr. smør

3 dl tør hvidvin

2 dl. piskefløde

 

Blåmuslingerne renses for skæg under rindende vand. Åbne muslinger der ikke lukker sig ved et let slag på skallen, samt muslinger med knust skal kasseres.

 

Gulerod, skalotteløg og porre skæres i julienne. Timiankvistene plukkes og bladende herfra hakkes fint med hvidløget. En gammel gryde placeres over direkte varme på grillen, og heri smeltes smørret. Nu tilsættes urterne, timian og hvidløg og disse sauteres i et par minutter.

 

Nu tilsættes de rensede muslinger og hvidvinen hældes over. De dampes under tætsluttende låg ca. 5 min til muslingerne har åbnet sig og er tilberedte. Piskefløden tilsættes og koges igennem ca. 3 min. Suppen kan tilsmages med salt, men grundet muslingernes let saltede smag, er dette sjældent nødvendigt. Muslinger der ikke har åbnet sig kasseres.  

 

Serveres rygende varme med godt groft brød til.

 

Piskefløden kan erstattes med kaffefløde.