Opskrifter dag 3
Gulerodssuppe
Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer
Du skal bruge
7 gulerødder
3 kartofler
2 løg
1 fed hvidløg
1½ spsk olie
Evt. 1 tsk stødt spidskommen
100 g røde linser
6 dl bouillon
4 dl vand
½ tsk groft salt
peber
ca. ½ dl appelsinsaft af ½-1 appelsin
evt persille
Topping
2 dl surmælksprodukt, maks. 0,7% fedt (nøglehulsmærket)
40 g færdigstegt bacon, svarer til ca. 125 g rå bacon Eller 30 g. ristede græskarkerner.
Tilbehør
400 g fuldkornsboller eller brød med fuldkornslogo eller nøglehulsmærket
Sådan gør du
Skær gulerødderne og kartoflerne i skiver og hak løg og hvidløg. Svits det i olien i en gryde. Tilsæt de øvrige ingredienser til suppen med undtagelse af appelsinsaften. Lad suppen snurre ca. 20 min. under låg.
Miks suppen jævn med en stavblender eller i en foodprocessor. Smag til med ½ tsk. salt, peber og appelsinsaft.
Server suppen med yoghurt, kalkunbacon og evt. hakket persille.