Opskrifter dag 5
Ristet laks med revet parmesan og rå blomkål
Nøglehulsmærket opskrift til 4 personer
Du skal bruge
Rå blomkål
1 blomkål, ca. 480 g i små buketter
1 dl capers
1 citron, revet skal og saft
Peber
20 g parmesanost, revet
Fuldkornsris
35 g mandler, ristet 4 min og hakket
140 g fuldkornsris, koges uden salt efter anvisning på posen
2 lime, skal og saft
1 spsk. frisk mynte, groft plukket
1 spsk. frisk persille, groft plukket
1 tsk. chili, fint hakket
1 tsk. groft salt
Peber
Ristet laks
600 g laks i filet, delt i 4 lige store stykker
1 dl rugmel
1 tsk. koldpresset rapsolie/olivenolie
1 tsk. smør til stegning
½ tsk. groft salt
Peber
Sådan gør du
Revet parmesan og rå blomkål
Bland blomkål, capers og saft og revet skal af citronen. Smag til med peber. Til slut vendes reven parmesanost i.
Fuldkornsris med mandler
Kom de kogte ris i en skål. Tilsæt limesaft og -skal, mynte, persille, chili og mandler. Bland det nænsomt. Smag til med 1 tsk. groft salt og peber inden servering.
Ristet laks
Vend laksestykkerne i rugmel. Varm smør og koldpresset rapsolie/olivenolie op på en pande. Lad det blive varmt uden at brænde på. Steg fisken af på begge sider, ca. 2-3 minutter på hver side. Krydr med ½ tsk. groft salt og peber.